Over mij

Stress, het loopt als een rode draad door mijn leven.  Van huis uit heb ik mee gekregen dat hard werken, geld verdienen en het goed voor elkaar hebben de norm is. Ik koos net als mijn zus voor HR management want zij was daarin al goed onderweg op de carrièreladder. Dat zou ik ook moeten kunnen, dus ik werkte hard om te klimmen.
Ondertussen trouwde ik en we kregen 3 mooie dochters. Ik was zo trots en blij met mijn meiden! Maar naarmate de tijd verstreek, kon ik de rol van moeder die altijd klaarstaat en alles regelt, de vrouw die zorgt voor een sprankelend huwelijk en het voldoen aan de verwachtingen van de ambitieuze functie, steeds moeilijker met elkaar combineren. Het streven naar het ideaal plaatje van stralende vrouw met een geslaagde carrière leverde mij zoveel stress op dat ik uiteindelijk niets echt goed kon doen en al helemaal niet met plezier. Het voelde als een soort hordeloop en zelfs wat ik dacht dat mij van nature zo goed af ging, het moeder zijn, viel mij zwaar.
’s Morgens moest ik naar mijn werk en de kinderen naar school. Er hoefde maar iets anders dan lopen dan gepland, een tas vergeten, verkeerde schoenen aan of een boek kwijt en dan voelde ik de spanning oplopen. Want dan wist ik ojee, als ik nu in de file beland en te laat kom, dan mis ik de vergadering en dat is nu net mijn enige kans om medestanders te krijgen voor mijn voorstel. Dan zette ik de kinderen met een draaiende motor bij het schoolplein af en snauwde ze toe, kom op, schiet op, loop nou eens door de juf wacht op je, om vervolgens zo snel mogelijk weer weg te rijden. Op mijn werk kwamen mijn voorstellen helemaal niet uit de verf. Na de zoveelste waarschuwing dat ik de kantjes ervan af liep en alweer te laat was, stond ik mij in de vergadering met rode wangen al hakkelend te verdedigen en zag ik de kans op een promotie naar HR manager steeds verder weg glijden.
Het gevolg was dat ik heel veel hoofdpijn had en pijn in mijn schouders. Door mijn constante opgejaagde gevoel kon ik slecht slapen en lag ik midden in de nacht te piekeren over hoe het nou verder moest. Want als ik mijn baan kwijtraakte dan hadden we wel een probleem, want dan zouden we echt niet meer kunnen blijven leven zoals we dat deden. Alles draaide op twee inkomens.
Ik had het gevoel dat ik geen andere keus had, dan doorgaan. Ik zat klem.
Op mijn werk liep het helemaal mis. Er ontstond een conflict waar geen andere uitweg meer uit was dan dat ik vertrok.
En toen was ik thuis. Overspannen en verdrietig. Niet geslaagd en geen idee hoe nu verder.

En hoe is het dan nu?

Ze zeggen wel eens; als je niet kiest, dan wordt er uiteindelijk voor je besloten. Had ik dat maar eerder begrepen. Ik ben er overspannen voor geweest om dat in te zien, dat was alles behalve een fijne les. De grootste keuze die ik uiteindelijk gemaakt heb, is kiezen voor mijzelf. Ik stopte eindelijk met dingen doen die ik niet echt wilde of omdat het van mij verwacht werd. Dat vond ik altijd egoïstisch en eng omdat ik bang was kwijt te raken wat mij lief was. Maar precies dat wat mij lief is heb ik behouden. Ik ben nog heel gelukkig samen met dezelfde man, dezelfde lieve kinderen in hetzelfde huis en ons leven met elkaar is liefdevoller en harmonieuzer dan ooit. Wat ik wel ben kwijt geraakt is het streven naar een onrealistisch ideaal beeld. En omdat ik dat niet meer hoef na te streven is mijn constante gejaagde en gestresste gevoel verdwenen. Mijn leven voelt nu veel makkelijker en ontspannen en daar heeft het hele gezin baat bij. Ik ben een relaxte moeder die tijd heeft om in alle rust écht met haar kinderen te zijn en om geld te verdienen met werk dat mij stimuleert en laat groeien. Daarom kan ik zeggen, ik ben nu toch succesvol, maar niet meer stressvol.

Stress wordt pas stress als je het denkt dat je geen keuzemogelijkheid hebt. Maar je kunt er altijd voor kiezen om het anders te doen, als je bereid bent om te zien dat de manier waarop je het nu doet niet voor je werkt. En begin dan altijd bij jezelf. Geen stress hebben bestaat niet, het gaat erom hoe jij ermee om gaat.

Typisch Marlies:

🌸 Je mag mij ‘s nachts nergens voor wakker maken, dan ga ik grommen.
🌸 Ik ben een echte koukleum.
🌸 Ik ben dol op make-up. Je mag dan ook niet aan mijn make-up lade komen. Ik weet precies wanneer ik iets mis.
🌸 Ik hou van het strand.
🌸 Ik ben een echt paardenmeisje. Ik heb altijd paarden gehad. Nu hebben we een pony voor onze dochters, ze heet Nikita. Ik heb al heel wat wandelingetjes met haar gemaakt.
🌸 Wij gaan nooit op zomervakantie, maar in de winter kunnen wij er geen genoeg van krijgen om met het gezin al snowboardend de berg af te gaan.

Ik ben praktisch en down to earth. Als ik eenmaal begin, ben ik volhoudend en een tikje opeisend.
Ik ben er trots op dat ik rustig en krachtig ben.
Mij houd je niet voor de gek, daar prik ik liefdevol doorheen.

In de Zarayda podcast, waarin ik te gast was, neem ik je mee in mijn eigen ervaring. Ik vertel over de stress die mij teveel werd en het punt in mijn leven waarin ik voelde dat het anders moest.

Ook geef ik tips waarmee je rust kunt creëren in je drukke leven.
Veel luister plezier!

parallax background

Wil jij ook een relaxt en gelukkig leven?

parallax background

Wil jij ook een relaxt en gelukkig leven?

× Hoe kan ik je helpen?